۳ دی ۱۳۹۸، ۹:۱۸

مهر گزارش می دهد؛

تولید ۷۰ درصد کلزا ایلام در دهلران/ جای صنایع تبدیلی خالی است

تولید ۷۰ درصد کلزا ایلام در دهلران/ جای صنایع تبدیلی خالی است

ایلام - در حالی که ۷۰ درصد محصول کلزای استان ایلام در شهرستان دهلران تولید می شود، نبود صنایع تبدیلی باعث خروج کلزای کشاورزان شهرستان به دیگر مناطق کشور شده است.

خبرگزاری مهر -گروه استان‌ها: شهرستان دهلران در جنوب استان ایلام به عنوان قطب اصلی اقتصادی در استان ایلام شناخته می‌شود، این شهرستان از دیرباز تاکنون مهد کشاورزی در استان بوده است.

رونق کشاورزی در این شهرستان باعث شده بسیاری از کشاورزان دیگر مناطق کشور به این شهرستان برای کار و تولید مهاجرت کنند.

وجود دشت حاصلخیز، خاک مناسب و آب باعث رونق کشاورزی در شهرستان شده است، طبق گفته مسئولان بیش از ۵۰ درصد حجم تولیدات کشاورزی استان در این شهرستان تولید می‌شود.

در هر فصل کشاورزان شهرستان محصول برای کشت و برداشت دارند، هم اکنون نیز کشت کلزا که در سال‌های گذشته در شهرستان رونق گرفته، آغاز شده است.

تولید ۷۰ درصد کلزا ایلام در دهلران

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دهلران در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: امسال بیش از ۹ هزار هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان به کشت کلزا اختصاص یافته که پیش بینی می‌شود بیش از ۹ هزار تن دانه روغنی کلزا برداشت شود.

عباس احمدی تصریح کرد: با توجه به استقبال بسیار خوب کشاورزان دهلرانی از کشت کلزا، هم اکنون این شهرستان به عنوان قطب اصلی تولید کلزا در استان شناخته می‌شود.

وی افزود: ۷۰ درصد محصول کلزای استان ایلام در شهرستان دهلران تولید می‌شود.

وی با اشاره به اینکه کلزا یکی از گیاهان روغنی است که دانه آن حاوی ۴۲ تا ۴۵ درصد روغن و کنجاله آن حاوی ۳۶ تا ۴۰ درصد پروتئین بوده که دارای باکیفیت ترین روغن خوراکی است.، گفت: یکی از مهمترین مشکلات شهرستان نبود صنایع تبدیلی از جمله کارخانه روغن کشی برای استفاده از ظرفیت کشت کلزا برای رونق تولید و اشتغال در منطقه است.

احمدی عنوان کرد: میزان سوددهی کشت کلزا بیشتر است و به همین دلیل کشاورزان دهلران به سمت کشت کلزا می‌روند، به طور قطع اگر یک کارخانه روغن کشی در شهرستان وجود داشته باشد، کشاورزان منطقه سطح زیرکشت محصول خود را بالا می‌برند و درآمد کشاورزان هم بیشتر می‌شود.

ایجاد صنایع تبدیلی نیاز اصلی شهرستان دهلران در بخش تولید کلزا

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی ایلام نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: ایجاد صنایع تبدیلی یکی از راه‌های سودمند بین ارتباط بخش کشاورزی و صنعت در استان ایلام و شهرستان دهلران است و نیازمند است که بخش خصوصی در این زمینه سرمایه گذاری کند.

محمد علی اقدسی با اشاره به توسعه کشت کلزا در استان ایلام، گفت: دانه روغنی کلزا به عنوان محصول مهم کشاورزی در کشور شناخته می‌شود که از دلایل اصلی کشت کلزا افزایش عملکرد محصول، کاهش هزینه‌های تولید و افزایش درآمد است.

وی گفت: از مزایای مهم صنایع تبدیلی و صنایع پس از برداشت در منطقه این است که کشاورزان از خرید تضمینی محصول خود از استحصال روغن و کنجاله محصول اطمینان خاطر خواهد داشت.

وی اعلام کرد: سازمان جهاد کشاورزی استان راستای تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی از احداث صنایع تبدیلی مثل کارخانه روغن کشی در استان حمایت خواهد کرد.

ارزش اقتصادی ۷۰۰ میلیارد ریالی کشت کلزا در استان

وی بیان داشت: این محصول از بهترین گیاهان تناوبی با گندم است و برای پایداری تولید محصول استراتژیک گندم تناوب آن با کشت کلزا توصیه شده است و علاوه بر آن از نظر صرفه اقتصادی و مصرف آب مورد نیاز نیز نسبت به اغلب گیاهان زراعی برتری دارد.

وی عنوان کرد: ۱۳ هزار هکتار سطح زیرکشت کلزا در استان وجود دارد که پیش بینی می‌شود از این سطح ۲۵ هزار تن محصول برداشت شود.

اقدسی تصریح کرد: ارزش اقتصادی محصول کلزا در استان ۷۰۰ میلیارد ریال است که محصول کلزا از سوی دولت خرید تضمینی می‌شود.

وی گفت: برنامه جهاد کشاورزی استان این است در آینده‌ای نزدیک سطح زیر کشت کلزا در استان به ۲۷ هزار هکتار برسد که تولید کلزا در استان به ۶۰ هزار تن خواهد رسید.

مطالعه و اجرای طرح روغن از کلزا

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ایلام نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: مطالعه و اجرای طرح روغن از کلزا توسط یک شرکت خصوصی در استان تصویب شده است.

یارالله نصیری افزود: در صورت تصویب نهایی، قرار است این طرح در شهرستان آبدانان توسط یکی از بزرگترین شرکت‌های سرمایه گذاری کشور اجرایی شود.

کلزا، دانه‌ای روغنی و با ارزش اقتصادی بالاست که طی سالهای اخیر پهنه وسیعی از اراضی کشاورزی استان ایلام بویژه دهلران را در برگرفته، اما نبود صنایع تبدیلی و روغن کشی این محصول در استان باعث خام فروشی و خروج اقتصاد حاصل از آن به خارج از استان شده است.

متأسفانه استان ایلام به رغم داشتن ظرفیت‌های متعدد در حضور کشاورزی، به خاطر نداشتن صنایع تبدیلی به خوبی نتوانسته در صادرات وارد شود، ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی در حوزه کشاورزی یکی از نیازهای استان ایلام است چرا که توسعه زیر مجموعه های کشاورزی می‌تواند نقش بسیار مهمی در صادرات و تولید در استان را فراهم کند.

بخش کشاورزی در استان ایلام با مسائل و مشکلاتی از جمله کمبود سرمایه و سرمایه گذاری مواجه شود که در صورت توجه به این بخش می‌توان برای جوانان زیادی در سطح استان شغل ایجاد کرد.

کد خبر 4805965

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha